Βιογραφικό

Σταύρος Καραγκούνης

Ο Σταύρος Καραγκούνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Αυγούστου 1974. Γιός του Αθανασίου Καραγκούνη από την Κυψέλη Αγρινίου και της Αγγελικής Τσώτα από το Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Αποφοίτησε από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών και από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος του 15μελους μαθητικού συμβουλίου με πρόεδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο όπως και με την οικογένεια του τους συνέδεε στενή φιλία από τα παιδικά χρόνια.
Στη συνέχεια ξεκίνησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο γερμανικό πανεπιστήμιο Ruprecht Karls της Χαϊδελβέργης, όπου φοίτησε στο τμήμα της γερμανικής και ισπανικής γλώσσας και φιλολογίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο Magister Artium με το βαθμό Cum Laude.
Στη Γερμανία διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Γερμανίας και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της αξιολόγησης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Δούλεψε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα εισήχθη στο τμήμα της Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2015.
Μετείχε στα τμήματα διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα σε συνέδρια στην Ισπανία και στη Λατινική Αμερική. Υπήρξε και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Το 2015 ήταν υποψήφιος στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, όπου συγκέντρωσε 14.000 σταυρούς.
Το 2016 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και στη συνέχεια Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.
Το 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Είναι μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στο χώρο των διαδικτυακών υπηρεσιών σε εταιρείες του εξωτερικού.
Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Καταλανικά.
Είναι παντρεμένος με τη Νάνσυ Μέγγουλη, με καταγωγή από τη Μηλιά Ναυπακτίας (το γένος Χριστοπούλου) και έχει δυο παιδιά, το Θανάση και τη Γεωργία.

Skip to content